Problem med eksem?

Halloj!

Jag är superglad just nu! Hade precis ett samtal med en doktor, och jag ska få prova en ny salva mot eksem. Jag har i hela mitt 27åriga liv haft problem med eksem. För ca tre år sedan fick jag "mjälleksem" som det kallas, mellan ögonlocket och ögonbrynet. Det kliar något fruntansvärt och är rött. Så fort man petar på det i princip, så fjällar det. Så jag fick en salva som heter "Ficortril" utskriven. Sen dess har jag kört med den morgon och kväll. Och den hjälper till att hålla eksemen borta. Men så fort jag slutar med den så kommer eksemen tillbaka.

Mamma hittade en artikel i en tidning om en dam som hade blivit hjälpt av en salva som heter "Protopic", hennes eksem hade försvunnit helt. Så mamma tyckte att jag skulle kolla upp det.



Nu har jag alltså gjort det, och ska hämta ut den senare idag. Jag hoppas att den hjälper! Jag har ju problem med värmeutslag och böjveckeksem också, och den här salvan ska funka på alla eksem.

Har du liksom jag problem kan detta vara lösningen för dig också. Jag hade ingen aning om att denna salva fanns, så jag vill dela med mig till omvärlden!

Det är verkligen inte roligt att hålla på och smörja med kortisonsalvor hur länge som helst, kortison är ju hudförtunnande! Mina ögon ser mycket äldre ut nu p.g.a denna dumma salva. Grrr!

Håll tummarna för att detta funkar nu!!

2 kommentarer:

  1. Låter precis som att det är det jag har?? Har på mitt vänstra ögonlock ett eksem som kommer tillbaka så fort jag slutar smörja med min kortisonsalva. Ibland fjällar det och blir "svullet" (irriterat gissar jag) när man börjar peta på den.

    Visste inte att kortison är hudförtunnande, så nu blev ju jag nyfiken på hur man kan få den där nya salvan?? Måste man ta kontakt med läkare eller finns den att köpa på apotek receptfritt? =)

    SvaraRadera
  2. Ja det låter ju precis som det jag har. Det finns inte receptfritt, utan du måste ringa vårdcentralen. För mig krävdes inget mer än ett samtal, jag har ju varit där några gånger redan liksom.. Men om de är motvilliga tycker jag att du ska kräva att få en tid hos en hudspecialist. De på vårdcentralen verkar ju inte alltid veta vad de pratar om. ;) Lycka till!

    SvaraRadera